De beste boblene til nedtellingen!
2020 nærmer seg, og i tradisjon tro tar vi frem det musserende for å ringe inn det nye året. Men hvilken musserende vin skal vi velge å skåle med? Som med all annen type vin handler det om hva vi ønsker å kombinerer det med. Knytt den musserende vinen sammen med det du skal servere på nyttårsaften og lag gode smakskombinasjoner. Vi har satt sammen bobler og den mest populære nyttårsmaten, så din nyttår blir en kveld å sette i minneboken.
Heidi Aas Kvalheim
Til kalkun
Når du skal kombinere kalkun med en musserende, er det tilbehøret du skal legge vekt på. Kalkunen er i seg selv et magert kjøtt, og det er ofte det du velger å ha på siden som tar mest plass i smaksbildet. I juletidene bruker vi ofte en kraftigere brun saus og røde bær. Da er det fint å velge en fruktig musserende med mye fylde. Det kan for eksempel være en Rosé Champagne, som er litt mer kompleks enn en vanlig rosé eller en god Crémant de Jura.
Pinnekjøtt
Pinnekjøtt er som vi vet salt kjøtt, med smak av får, og noen ganger er det røkt også. Her vil vi prøve å balansere den kraftige smaken med en god musserende. Derfor trenger vi en konsentrert Champagne, gjerne med litt alder. Det kan enten være en Blanc de Noirs som er basert på blå druer, eller en tysk musserende laget av Riesling druen.
Torsk
En torskerett er ofte en kombinasjon av milde og delikate smaker. Den smaker ikke så mye som for eksempel pinnekjøtt. Til torsken vil du i stedet tilføye litt friskhet. Litt på samme måte som når du presser noen dråper sitron over fisken. Da kan du gå for en Crémant eller en Champagne Blanc de Blanc som begge er friske og delikate, med en smak av fest!