Bloggerens sjokolade- og jordbærfristelse!

Linda-Lomeline-kakeoppskrift-Swedish-Grace.jpg

Det svenske serviset Swedish Grace har vært en naturlig del av feiringer helt siden det først ble lansert på Stockholmsutstillingen i 1930. Når en feiring finner sted fortjener kaken å stå på en pidestall! Så, for alle kaker og andre deilige konfekter, har Rörstrand nå produsert et kakefat, vakkert dekorert med Louise Adelborgs klassiske hveteaksmønster. I den anledning har kakekreatøren og bakeblogger Linda Lomelino laget en egen Swedish Grace-kake. Her er oppskriften som du kan bruke til din egen feiring.

Linda-Lomelino-1.jpg

Linda Lomelino

Linda er en av Sveriges mest kjente og populære bakebloggere og kokebokforfattere, og med bloggen Call Me A Cupcake frister hun med de nydeligste bakverk. Linda var et helt naturlig valg når Rörstrand skulle lansere sitt nye kakefat i det tradisjonsrike serviset Swedish Grace, og har delt sin lekre oppskrift med oss til glede for alle kakemonser!

Ingredienser kakebunner

300 g smør
1 ¾ dl melk
6 dl (360 g) hvetemel
2 ½ dl (100 g) kakaopulver
2 ¼ tsk bikarbonat
¼ tsk salt
5 dl (450g) sukker
3 mellomstore egg
2 ½ dl rømme
1 ½ dl nybrygget sterkt kaffe

Marengskrem med jordbær

225 g fryste eller ferske jordbær
8 mellomstore eggehviter
4 ½ dl (400 g) sukker
500 g romtemperert smør
2 tsk vaniljeekstrakt

Sjokoladeglasur

125 g mørk sjokolade (70% kakao)
75 g smør

Swedish-Grace-kakefat-kakeoppskrift-Linda-Lomelino-02.jpg
Swedish-Grace-kakefat-kakeoppskrift-Linda-Lomelino-01.jpg
Swedish-Grace-kakefat-kakeoppskrift-Linda-Lomelino-03.jpg

Kakebunner

  1. Varm ovnen til 175°C.
  2. Smør og strø mel i to bakeformer, cirka 20 cm i diameter.
  3. Smelt smøret og bland i melken.
  4. Sikt mel, kakao, bikarbonat og salt i en stor skål. Tilsett smørblandingen, sukker, egg, rømme og kaffe, og visp raskt sammen til en jevn røre.
  5. Fordel røren jevnt mellom de smurte formene.
  6. Stek midt i ovnen i 35-40 minutter. Bruk en tannpirker eller kakenål til å teste om kakebunnene er ferdig før de tas ut.
  7. La kakebunnene kjøle seg ned i 10 minutter i formene, og legg de så på en rist for å kjøle helt ned.

Marengskrem med jordbær

  1. Hvis du bruker fersk jordbær, skyll og rens dem og miks dem til en puré med stavmikser. Sil puréen for en jevnere smørkrem. Bruker du fryste jordbær, varm dem i en kasserolle, miks og sil blandingen og kjøl ned.
  2. Hell eggehviter og sukker i en varmeresistent bolle som du plasserer over et vannbad i en kasserolle med småkokende vann.
  3. Visp hele tiden med en håndvisp til blandingen er ca. 65°C, eller til sukkerkrystallene har smeltet. Ta bort skålen fra varmen og visp blandingen med en håndmikser eller en kjøkkenmaskin.
  4. Tilsett smøret, en bit av gangen. Når alt smør er tilsatt, visp ytterligere 3-5 minutter. Ikke bli urolig om smørkremen skjærer seg, det er lett å fikse! Er smørkremen for kald, plasser skålen over et varmt vannbad i noen sekunder, og visp igjen. Er den for varm er den løs i konsistensen. Sett da skålen i kjøleskapet og visp igjen til smørkremen er tykk og jevn.
  5. Tilsett vaniljeekstrakt og jordbærpuréen, og visp sammen til en jevn krem.


Sette sammen kaken

  1. Del de to kakebunnene på midten så det blir fire kakebunner.
  2. Legg den første bunnen på et kakefat og bre et jevnt lag smørkrem på toppen. Plasser neste bunn oppå og repeter til du har brukt alle bunnene.
  3. Bre et tynt lag smørkrem over hele kaken for å jevne den til og for å fange opp smuler.
  4. Bre så et tykkere lag med smørkrem. Spar litt smørkrem til å sprøyte på toppen av kaken.
  5. Sett kaken i kjøleskapet mens du forbereder sjokoladeglasuren.


Sjokoladeglasur

  1. Hakk sjokoladen grovt og legg den i en kasserolle sammen med smøret. Smelt blandingen forsiktig på lav varme, og rør nå og da for å få en jevn blanding.
  2. Sett blandingen til side for å kjøle ned til romtemperatur.
  3. Ta kaken ut fra kjøleskapet og hell sjokoladeglasuren langs med kantene på kaken, og så i midten.
  4. Sprøyt ut topper med smørkrem langs med kanten. Kaken smaker best etter en dag eller to i kjøleskapet.
Nøkkelord: Inspirasjon Oppskrifter

Til søte fristelser

  • -

    Tilbudspris:
    Ordinær pris:
    Ordinær pris:
    Ikke medlem