Friske desserter i lekre glass!

Vinglass kan brukes til så mye mer enn, ja - vin. Ta glassene frem oftere og bruk dem i andre anledninger. Her får du tre inspirerende dessertoppskrifter som ser superlekre ut i glass!

Hylleblomst-og-rabarbraslush.jpg
Panna-Cotta-med-fiken.jpg
Vannmelonis.jpg

Hylleblomst- og rabarbraslush

En forfriskende drikk i champagneglass. Drinken passer like godt i et hageselskap, som i en barnebursdag.

Ingredienser
1/2 liter blandet hylleblomstsaft eller limonade
1/2 liter blandet rabarbrasaft eller limonade
En håndfull isbiter
Saften av en halv lime
Mynteblader til pynt

Frys det du kan av saftblandingen i isbitbrett i fryseren over natten. Dagen etter blander du alle ingrediensene sammen i en blender til du får en slush-aktig konsistens. Server i høye champagneglass og pynt til med friske mynteblader.

Panna Cotta med fiken

Ta frem martini-glassene og server denne fristende desserten. Retten kan tilberedes dagen før og gir deg mer til å fokusere på hovedretten før gjestene kommer.

Ingredienser
3.5 dl gresk yoghurt
2.5 dl helmelk
1 ss honning
3 plater gelatin
1 vaniljestang
fiken til pynt

Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljefrø og og stang i en kjele med melk og honning. Kok forsiktig opp mens du rører rundt. Sett melkeblandingen til side i fem minutter for å la det kjøle seg ned. Bland melkeblandingen og yoghurt og sil blandingen ned i martini-glassene, eller noen andre du foretrekker. Sett til kjøling i 3-4 timer. Server så med oppkuttet fiken.

Vannmelonis

Det er en spesiell glede med å drikke av glass med stett, men med denne oppskriften kan du også spise med samme følelsen. Isen vil også både se mer delikat og spennende ut.

Ingredienser
En vannmelon
Saften av en sitron
2 ss lønnesirup
1/2 ts flaksalt

Kjør vannmelonen i en blender, og smak deretter til med sitron, lønnesirup og salt. Fyll opp isformen og la dem fryse i 3-4 timer.
Server i et vinglass - eventuelt med en valgfri sprudlende væske.

Nøkkelord: Inspirasjon Oppskrifter
Av: Fie Filippa Koll 8. okt 2018