Inviter til blomsterfeiring!
Sommeren står i full blomst, og det gjør også de gode råvarene. Inviter til en deilig middag i fine farger dandert med blomster du finner i hagen. Vi har dekket med serviset Mariefleur fra Villeroy & Boch og Idéelle glass fra Holmegaard og lekkert tilbehør - en miks full av personlighet!
Blomkålpizza
Hvis du aldri har smakt blomkålpizza før, høres det kanskje litt merkelig ut, men stol på oss - det er så godt! Med denne oppskriften får du også lurt inn litt mer grønnsaker enn det vanligvis er i en tradisjonell pizza.
1 blomkål
3 hvitløksfedd
2 eggehviter
2 ss hvetemel
Olivenolje
Mozzarella
Parmesan
Sjampinjong
Rød paprika
Tomater
Babyspinat
Blomkarse
Tomatsaus
Fersk basilikum
Salt og pepper
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Hakk opp blomkålen grovt og kjør den i en kjøkkenmaskin til den oppnår en rislignende tekstur. Legg blomkålen i et kjøkkenhåndkle og press ut det du klarer av vann. Bland deretter inn piskete eggehviter, melet, finhakket hvitløk, en teskje olivenolje, salt, pepper og litt parmesan for smakens skyld. Den vil føles litt mer klissete enn en vanlig pizzadeig. Stek deigen rullet ut som en pizza i 25 minutter til den blir gylden i fargen.
Mens du venter kan du steke sopp og paprika skåret i skiver i litt olje til det blir mørt. Når bunnen er klar kan du legge et tynt lag tomatsaus og toppe med grønnsakene i tynne skiver, basilikum og ostene. Legg pizzaen tilbake i ovnen i 7 minutter eller til osten er smeltet. Pynt til med litt frisk blomkarse. Nyt!
Rødbetrisotto
Enkel, smakfull og helt vegetarisk. Bare forestill deg fargen!
3 medium store rødbeter
2 sjalottløker
2 fedd hvitløk
300 gram risottoris
1-2 dl hvitvin
8-9 dl grønnsaksbuljong
1 pakke kremet geitost
150 gram parmesan
Stemorsblomster
Forvarm ovnen til 190 grader. Skrell rødbetene, skjær dem i båter og bak dem i ovnen i en time til de har blitt myke. Et tips er å gjøre dette kvelden i forveien for å spare litt tid før gjestene kommer. Kutt løk og hvitløk og stek dem blanke i en jerngryte på medium varme i en blanding av olivenolje og smør.
Kok opp buljong og hvitvin. Legg risen i gryten sammen med løken og rør sammen til alt er dekket av olje, og hell så over væsken. Sett ovnen på 190 grader varmluft og sett gryten i ovnen med lokk på. Ta ut gryten etter 15 minutter og sjekk om væsken har fordampet. Hvis det er litt igjen setter du den bare på platen og rører til den blir sånn den skal. Tilsett parmesan. Lag en mos av rødbetene med en stavmikser og bland det inn i gryten sammen med geitosten. Server med litt friske stemorsblomster på toppen for å komplimentere fargen, og vipps - så har du sommerens fineste middagsrett på bordet!
Hjemmelaget ravioli
Ikke la deg skremme, denne er lekende lett og gøy å lage sammen med venner. Du kan fylle med det du vil, men i denne oppskriften er det krabbe som gjemmer seg inni putene.
Til pastaen:
400g durum hvetemel
1/4 ts salt
4 egg
1 ss olivenolje
Til fyllet:
2 egg
200g hvetemel
1 fylt krabbeskjell
100g ricotta
1 vårløk
1/2 rød chili
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
Purreløk blomst
Bland sammen mel, salt, egg og olje med en gaffel. Elt deigen med hendene i 5-10 minutter til den er fast og smidig. Legg den til kjøling i minst 30 minutter i plastfolie. Når deigen er klar kan du kjevle den så tynn du klarer over litt mel på benken. Bruk et glass på omtrent 6 centimeter i diameter og skjær ut små sirkler av deigen.
Vi gå over til fyllet. Finhakk løken og chilien og bland alle ingrediensene sammen. Smak til med salt og sitron og kjenn etter om det trenger mer. Sett deretter fyllet til kjøling.
Legg et teskje med fyll over på pastadeigen, dekk til med en ny sirkel med deig og sørg for å presse dem godt sammen så de ikke sprekker under koking. Kok opp en stor gryte med vann og ha i godt med salt når det begynner å koke. Legg oppi raviolien og la dem koke i 3-4 minutter. Hell av vannet og server raviolien med litt smeltet smør, og dander med tynne skiver av vårløk, hakket chili og litt opprevet purreløk blomst.