Rosastekt påskelam med ovnsbakte rotgrønnsaker
Vi har begynt å glede oss til påskefri, og et av høydepunktene i påsken er å invitere til nydelig, saftig lammelårmiddag! Her får du Jan Ivars beste lammelåroppskrift, perfekt for en helaften med familie og gode venner. I butikkene våre og her i nettbutikken finner du den spesielle langpannen som er brukt, som du både kan bruke i stekeovnen og på platetoppen, også på induksjon!
Jan Ivar Nykvist
Rosastekt lammelår på bakte rotgrønnsaker
Til 4 personer
1,5 kilo utbenet lammelår med knoke
Salt og pepper
2 ss grovhakkede rosmarin
1 ss smør
8 gulrøtter
2 rødløk
4 persillerøtter
500 g små kokefaste poteter (f.eks perlepoteter fra Bjertnæs & Hoel)
2 ss rapsolje
Krydre lammelåret med salt og pepper.
Brun det i smør til det er gyllent. Du kan godt bruke langpannen til dette, gi den bare litt gradvis oppvarming først.
Del gulrøttene i grove biter og rødløken i båter. Vend alle grønnsakene i rapsolje og krydre med salt og pepper.
Ha grønnsakene i formen og legg lammelåret oppå grønnsakene.
Sett formen i ovnen på 150 grader og stek til lammelåret har en kjernetemperatur på 68 grader.
La kjøttet hvile i 10 minutter før det skjæres i skiver og serveres.
Tips: Serveres med en god med rødvinsaus.
Ovnsformen Fusion 5 fra Scanpan er super til mange ulike formål, og spesielt godt egnet til lammelåret. Etter du har langstekt kjøtt og grønnsaker, kan du enkelt sette formen på platetoppe (ja, også på induksjon) og koke ut de gode smakene til en kraft perfekt til saus. Formen kan du også bruke til brytebrød, en raus eplekake eller søndagslasagnen - den er kort sagt svært anvendelig. Sammen med tranchersettet fra Wüsthof har du det essensielle til påskekjøkkenet!